2012: De Nieuwe Snaar

Artiesten

 

Goede doelen

  

 

Dankwoord

Wij zijn benieuwd! Als dit door duizend mensen wordt gescandeerd aan het begin van een optreden
dan weet je het wel: hier zitten we weer op een bom die al ontploft voor de lont goed en wel is
aangestoken.

Zaterdag 3 november 2012 speelden de mannen van De Nieuwe Snaar de zaal plat. We riepen, zongen, lachten en keken vol verbazing toe hoe ze de trukendoos leeg maakten en ons telkens weer verrasten met hun voorstelling.

‘Koñec’ of ‘Einde’is een orgelpunt van het optreden van de De Nieuwe Snaar dat dertig jaar duurde.

Het was zalig om te zien hoe iedereen genoot van de kwajongensstreken van vier volwassen mannen, soms gekruid met zoveel ernst dat je er stil van werd, soms zo hilarisch dat onze buikspieren nu nog pijn doen van het lachen. Het was fijn om alle tevreden reacties te horen nà het concert, bij het verlaten van de zaal, in de refter bij een glas wijn, een stuk taart,sms’jes, mails en telefoontjes .

Wij hebben genoten, jullie duidelijk ook en ons doel is ook nu weer bereikt: mensen helpen die even een zetje nodig hebben om hun vleugels opnieuw te kunnen spreiden.

Dankzij jullie massale aanwezigheid, enthousiasme, steun zullen we Tander en de Eglantier een mooi bedrag kunnen overhandigen. We zullen doorgaan op dit elan, zoveel is zeker. Graag geven we mee dat Koñec voor ons geen eindspel was maar veeleer een mooi station waar we even mochten stoppen op onze reis.

 

In de pers

Ariadne, de Leuvense vereniging die evenementen organiseert voor goede doelen, heeft donderdagavond 17 februari 2013, een cheque van 10.000 € overhandigd aan TAnder, de Leuvense school voor moeilijk opvoedbare kinderen. En ook voor ‘Blik op Afrika’, een vereniging die verschillende projecten in Afrika Steunt, had ze 2.000 €.

“Het gaat om de opbrengst van ons jaarlijks concert”, zegt Tina Jans, voorzitter van Ariadne. “Dat vond plaats op 3 november in Heverlee: maar liefst 1.000 mensen daagden op om ‘De Nieuwe Snaar’ aan het werk te zien. Het ging om ons zesde concert.”

Naast de 12.000 € die Ariadne zelf inzamelde, ging ze ook aankloppen bij AG Insurance voor sponsoring. Die besliste om te investeren in materialen voor De Eglantier, een therapeutisch dagverblijf voor kinderen en jongeren met een beperking in Leefdaal.

Bron: Het Nieuwsblad (KBH) - Foto: Vertommen