2014: Betovering

AFF A3 ARIADNE DEF

Mijn leven bestaat uit het najagen van dromen. Het laatste wat ik wil is ze inhalen Arthur Japin

Er was eens… 3 woorden, net genoeg om ieder van ons vol verwachting te laten uitkijken naar wat komt. Het begin van alle sprookjes en verhalen die we als kind nooit genoeg konden horen en die ons als volwassene stiekem opnieuw meeslepen naar onze herinneringen. Ons laten dromen van een mooi einde : “en ze leefden nog lang en gelukkig” .

Betovering, dromen, betoverd worden: daar willen we je graag mee naartoe nemen. Op zaterdag 8 februari 2014 verwachten we je dan ook vanaf 20 u in de feestzaal van het Heilig Hartinstituut Heverlee voor een concert van Vocal Chord en de dansgroep Aike Raes. We creëren een wereld vol verwondering, we slepen je mee in onze droom.

Wie erbij was in februari 2008 op ons Valentijnsconcert weet het nog: Lien Haegeman (halve finaliste Koningin Elisabethwedstrijd zang) is pure klasse. Uit de samenwerking met andere klassiek geschoolde stemmen groeide de groep Vocal Chord met een repertoire van populaire muziek, van Queen over U2 tot Leonard Cohen. We zijn dan ook heel blij dat we erin geslaagd zijn om hen naar Heverlee te brengen. De Dansschool van Aike Raes zorgt ervoor dat het niet alleen een feest voor het oor maar ook voor het oog wordt. Ze weven zich met hun choreografie een verhaal in de muziek van Vocal Chord en dansen ook solo.

Met de opbrengst steunen we dit jaar Ter Wende en TAnder, 2 projecten in Leuven die kinderen en hun dromen voorop stellen, ze helpen om die dromen te realiseren en er nieuwe te creëren.

http://www.terwende.be http://www.ksleuven.be/Projecten/BuSOTAnder/TAnder.html

Artiesten

Vocal Chord Vocal Chord Pascal Pittie Lien Haegeman Daphne RamakersRob Meijers 9439102024_9e9e8aff43_o Aira Ensemble O.L.V. Goedele De Raeymaeker Goedele De Raeymaeker

Presentatie

Katelijne Boon Katelijn Boon

Doelgroepen

tander Tander Ter Wende / Espero  Nevelland Ter Wende / Espero Nevelland

Programma

Programma Betovering 20140208  

Dankwoord

We hadden het jullie beloofd en kijk: ook nu weer mochten we jullie zo talrijk verwelkomen in de prachtige feestzaal van het Heilig Hartinstituut, te Heverlee.

betovering

Vrienden van het eerste uur, nieuwkomers, sympathisanten, sponsors: we zijn echt blij dat we jullie mochten begroeten, met een speciale vermelding voor alle mensen die met de bus uit Nederland zijn gekomen om te genieten van Vocal Chord en het Aira ensemble van de dansschool Aike Raes. Jullie zijn het mooiste bewijs dat het niet alleen feestbussen met min 18-jarigen zijn die de grens oversteken…

Al die vrijwilligers in de bar, op de parking, zij die helpen met klaarzetten en opruimen: hen willen we trouwens ook wel eens in de bloemetjes zetten: samen met ons zorgen zij er voor dat we onze goede doelen, dit jaar Ter Wende en TAnder een financieel duwtje in de rug zullen kunnen geven.

We danken ook heel speciaal alle vrijwilligers van Ter Wende en TAnder die niet alleen tijdens het concert hun zeer gewaardeerde bijdrage leverden, maar die vooral elke dag opnieuw de jonge mensen begeleiden voor wie we deze avond inrichtten. Zij zijn de helden van elke dag en vormen allemaal samen het hele dorp dat nodig is om kinderen op te voeden.

Mijn leven bestaat uit het najagen van dromen, het laatste wat ik wil is ze inhalen: dit schreven we op onze uitnodiging. We probeerden jullie toch een stukje dichterbij te brengen en hopen dat we erin geslaagd zijn jullie mee te slepen door de hemelse stemmen van Vocal Chord, door de vloeiende bewegingen van het Aira Ensemble onder leiding van Goedele De Raeymaker en door de sfeer in de zaal. Wij waanden ons in een droom, kregen vleugels door jullie steun en weten dat het goed was!

 

Overhandiging cheque

Ook dit jaar konden we rekenen op een talrijke opkomst op 8 februari in de prachtige feestzaal van het Heilig Hartinstituut, te Heverlee om te genieten van Vocal Chord en het Aira ensemble van de dansschool Aike Raes. Het resultaat? Op zondag 25 mei konden we met gepaste fierheid en trots maar vooral dankbaarheid een mooie cheque overhandigen aan de goede doelen van dit jaar namelijk Ter Wende en TAnder. We konden ze elk € 5000 geven, de volledige opbrengst van een succesvolle avond. “Mijn leven bestaat uit het najagen van dromen, het laatste wat ik wil is ze inhalen.” (A.Japin). We probeerden dit toch een beetje dichterbij te brengen: met deze bijdrage kan er immers een stukje van de hemel gecreëerd worden voor de gasten van Ter Wende en TAnder. Meer nieuws over onze volgende activiteiten vinden jullie binnenkort op onze website, we verklappen nu alvast dat we fiere meters zijn geworden van TAnder omdat we ons op langere termijn willen engageren voor dit zeer waardevolle project én terzelfdertijd ruimte houden om ook nog andere projecten te ondersteunen. Zoek ons op www.draadvanariadne.be ! Vanwege het hele Ariadne team