2015: Café Flamant

affiche-final_000001

Life isn’t about waiting for the storm to pass. It’s about learning to dance in the rain

Leven is niet wachten tot de storm over gaat. Het gaat erom dat je leert dansen in de regen

Vivian Greene

Ze mogen in Antwerpen dan wel zeggen dat Leuven deel uitmaakt van ‘de parking’ maar wij weten wel beter! Precies 1 week na een ‘Generale Repetitie’ in het Sportpaleis komt Café Flamand naar Heverlee … Op 21 maart gaan de deuren van het Heilig Hartinstituut (Naamsesteenweg 355 te Heverlee) om 19u wagenwijd open voor al wie zin heeft in een avondje spetterende ambiance, we starten om 20u. Voor €20 kun je erbij zijn én steun je bovendien 2 lokale projecten (TAnder en Panal) die wij een zeer warm hart toedragen.

DANKWOORD

Je moest erbij zijn om het te geloven! Café Flamand raasde als een wervelwind door de feestzaal en wij stonden erbij als Aladin voor de schatkamer van zovele jaren Vlaamse muziek. Smartlappen afgewisseld met pure rock, bijna vergeten glorie tot recente hits, nostalgie en pure fuifmuziek, we kregen het allemaal geserveerd. Kameleon Peter Van de Veire loodste ons onder de deskundige begeleiding van Miguel Wiels en band door enkele decades én vooral verschillende genres, Niels Destadsbader bespeelde moeiteloos het publiek maar dé sterren van de avond waren ongetwijfeld Nicole en Hugo. De staande ovatie die ze halverwege kregen was dan ook meer dan verdiend, wat een optreden van deze monumenten van het Vlaamse lied. Ze hoeven zich geenszins meer te bewijzen maar we weten het nu wel: na 45 jaar staan ze sterker dan ooit. Respect!
We stonden er versteld van hoezeer de teksten van al die liedjes tot ons collectief geheugen behoren: of het nu ging om ‘De purperen hei’, ‘Que sera sera’ of ‘Ik wil je’: iedereen zong luidkeels mee en genoot. Zelfs een collectieve auditie voor de vervanging van K3 leverde enkele memorabele momenten op (Peter als de blonde: hilarisch!).
Moe maar tevreden, zo voelden wij ons en tijdens het opruimen bleven de oorwurmen zich een weg banen in ons hoofd. Guilty pleasures, zo veel is zeker maar wij hebben genoten en hopen voor jullie hetzelfde. Een dikke dank u wel is hier op zijn plaats voor alle vrijwilligers van TAnder en Panal die mee geholpen hebben om deze avond tot een succes te maken, zonder hen konden we dit niet realiseren en natuurlijk danken wij ook het publiek dat luidkeels meezong, ambiance maakte en ons hielp om anderen te helpen. Ook onze sponsors willen we van harte bedanken voor hun steun.
De volledige opbrengst gaat binnenkort richting TAnder en Panal. En wij? Wij denken al na over het volgende evenement en hopen dat jullie er weer bij zullen zijn.